Стволови клетки

Изказваме убеждението си, че отговорите на тези и много други въпроси, които си задават днешните учени в най-престижните изследователски центрове на света, са знаели хората на древните цивилизации, преди хилядолетия. Не случайно всички източни учения, философии и медицински трактати говорят за РАЗУМА НА КЛЕТКИТЕ. Фиксирани са много факти, включително и от учени, когато индийски йоги на почтенна възраст след 40-дневно усамотение са се подмладявали и придобивали външен вид на 18-годишни младежи. Това не е могло да стане без знания за феноменалните свойства на стволовите клетки и за уменията им те да бъдат използвани. Същото можем да кажем и за хората, за които говори Библията, живели по 600-800 години. Както и много други неща, тези знания са били изгубени, за да бъдат преоткрити днес. А някъде са и съхранени, не случайно в йогийски, будистки, китайски древни източници се говори за човешко безсмъртие, не само духовно. Редица сегашни руски учени говорят за същото като за съвсем постижима реалност.

Откриха ген, свързан с дълголетието 02 October 2009

Учени откриха ген, който може би повлиява продължителността на живота и състоянието на мускулната маса. Генът носи наименованието S6K1, като лабораторни тестове с мишки сочат, че липсата на този ген е свързан с 9% по-голяма средна и 10% по-голяма максимална продължителност на живота в сравнение с мишките с нормално функциониращ ген.

Интересното в случая било, че делецията на S6K1 довело до удължаване на живота само при женските мишки по причини, които от проучването не стават ясни. Женските мишки без S6K1 имали повече мускулна маса в сравнение с мишките от същия пол, притежаващи гена.

Мишките без S6K1 били по-малки на размер от тези с функциониращия ген, но за сметка на това били значително по-здрави. Наблюдаваните резултати имитират противостареещите ефекти на калорийната рестрикция, наблюдавани при животни в лабораторни условия, но в случая - без калорийни ограничения.

Генът не е изследван при хора.

 

Изтеглено от Интернет